Bekkenfysiotherapie

Voor een deel van de mensen die te maken krijgen met kanker, kan het van grote waarde zijn om een bekkenfysiotherapeut te betrekken in de behandelingen. De behandeling van kanker in de onderbuik kan namelijk grote gevolgen hebben voor de functie van je bekkenbodem. Hierdoor kun je problemen krijgen zoals het verlies van urine of ontlasting, obstipatie, een verstoorde blaasfunctie of een verandering in mogelijkheden op seksueel gebied.
Wanneer je deze klachten hebt, is het belangrijk dat je wordt behandeld door een therapeut die gespecialiseerd is in dit specifieke deel van het lichaam. Bij Phaedra werkt Aryanne Kolsters, zij is een ervaren bekkenfysiotherapeut die zich richt op de oncologische bekkenproblematiek.

Het is belangrijk dat je weet dat voor ons iedere patiënt uniek is, en een eigen traject volgt. We werken met zorg-op-maat. Dat betekent dat je samen met jouw behandelaar bepaalt welke behandelingen goed zijn voor jou. Je wordt dus niet in een standaard programma geplaatst, met activiteiten die niet relevant zijn. Iedereen heeft een eigen verhaal en eigen klachten. Bij Phaedra is het jouw verhaal, waar we naar luisteren. Jouw verhaal bepaalt wat je nodig hebt en wat wij voor je kunnen doen.