Ergotherapie

Het kan ons allemaal overkomen, je loopt vast. Soms om heel aanwijsbare redenen, zoals ziekte of aandoening, soms door minder zichtbare oorzaken. Soms kun je hulp van buitenaf gebruiken om weer in balans te komen. Ergotherapie kan bijdragen bij het weer in je kracht komen te staan. 

Phaedra werkt samen met Brigitte Boelaars, ergotherapeut van Ergokracht.

Binnen Ergokracht richt ik me op het behandelen van mensen die vastlopen in hun dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werk, huishouden of ontspanning. Vaak gaat dit gepaard met klachten zoals vermoeidheid, pijn, concentratieproblemen. Soms wil of moet je meer dan je aankunt. Of kun je na een periode van ziek-zijn de weg terug naar je dagelijks leven niet meer kan vinden.

Als ergotherapeut bied ik praktische handvaten hoe om te gaan met deze klachten. Hulpvragen kunnen zijn:

  • Hoe bouw ik weer op in mijn dagelijkse activiteiten?
  • Hoe herken ik mijn valkuilen, hoe zorg ik dat ik er niet intrap, en misschien belangrijker nog, hoe kom ik er weer uit?
  • Hoe zorg ik dat ik niet terugval als ik mijn werk of andere activiteiten weer opbouw?
  • Hoe kom ik aan meer energie?
  • Hoe ga ik om met mijn concentratieproblemen?

Het is vaak belangrijk om eerst zicht te krijgen op de aard van de klachten en ook op de problemen die ze met zich meebrengen in je dagelijks leven. Daarna probeer ik met praktische oplossingen mensen weer grip te laten krijgen op die dingen die hun leven waardevol maken. 

Soms gaat het ook om het accepteren dat je geen invloed hebt op je klachten. We kijken er dan naar hoe je er zodanig mee om kan gaan, dat je weer zo veel mogelijk die dingen kunt ondernemen die jouw leven waardevol maken.