Haarwerk en kapsalon

Een van de meest bekende bijwerkingen van de behandeling tegen kanker, is haarverlies. Door chemotherapie kunnen wimpers, wenkbrauwen en hoofdhaar (deels) uitvallen. Ook wanneer je bestraalt bent op het hoofd, kan het haar op de plaats van de bestraling uitvallen.
Er zijn verschillende manieren waarop je kunt omgaan met de (gedeeltelijke) kaalheid die ontstaat door de behandeling tegen kanker. Je kunt er voor kiezen een haarwerk te laten maken of je hoofd te bedekken met mutsjes en mooie tulbanden. En natuurlijk is het soms juist fijn om helemaal niets op je hoofd te hebben! Vaak wordt gekozen voor een combinatie van deze mogelijkheden.

Wanneer je overweegt een haarwerk of pruik te dragen, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent over welke mogelijkheden er zijn en welke keuzes je hierin hebt. Het is heel belangrijk dat jouw haarwerk goed bij je past en dat je je prettig voelt wanneer je het draagt!

Bij Phaedra hebben we een kapsalon, speciaal voor mensen die met kanker te maken hebben. Kirsten van Beusekom werkt bij Phaedra als kapster en haarwerkster. Je kunt bij haar terecht voor alles wat te maken heeft met je eigen hoofdhaar en een haarwerk. Zij kan je adviseren en helpen bij de keuzes omtrent je eigen hoofdhaar. Daarnaast kan Kirsten het haarwerk bij je aanmeten en bestellen dat het best bij jou past. 

De kapsalon van Phaedra is zo ingericht dat we je volledige privacy kunnen garanderen. Het is belangrijk dat je je op je gemak en veilig voelt tijdens een consult met Kirsten. Als je het toch erg spannend vindt om een haarwerk aan te laten meten bij ons, of als je je niet goed genoeg voelt om naar Phaedra toe te komen, is dat geen probleem. Kirsten zal dan bij je thuis komen om het consult in een voor jou vertrouwde omgeving te doen. Hier worden uiteraard geen extra kosten voor gerekend.

Een haarwerk heeft vaak een groot aandeel in zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat je er op kunt rekenen dat het goed zit! Daarom bieden we bij Phaedra een extra service, voor als het even niet lukt of je je zorgen maakt over je haar(werk). Wanneer je een haarwerk hebt laten aanmeten door Kirsten, zorgt zij ervoor dat je een noodtelefoonnummer krijgt. Dit nummer mag je altijd bellen om haar om advies te vragen als er iets aan de hand is. Ook als Phaedra gesloten is, of Kirsten niet aan het werk is, kun je op deze manier altijd om advies vragen.