Over ons

Phaedra is een plek waar mensen die kanker hebben, of hebben gehad, ondersteuning kunnen vinden op vele gebieden. In het ziekenhuis wordt de kanker bestreden. Bij Phaedra helpen we je met alle gevolgen die dit heeft. Bij Phaedra kijken we naar wat iemand nodig heeft, er zijn geen verplichte trajecten, of zogenaamde pakketten. Zie het als een uitgestoken hand. Wij zijn hier, wat kunnen we voor je doen?

De diagnose kanker betekent vaak het begin van een chaotische periode. Wij willen je hierin helpen, duidelijkheid geven, en een deel van je praktische zorgen uit handen nemen. Daarom krijgt iedereen die dat nodig heeft, een vrijblijvend advies gesprek. Hierin kun je je vragen stellen en geven wij je wat helderheid. Dit is een gesprek zonder enige verplichting of verwachting van onze kant.

Bij Phaedra helpen we mensen met lichamelijke problemen. De oncologiefysiotherapeut helpt met het opbouwen van kracht en conditie en het lichamelijk herstel na de behandelingen. De diëtist onderzoekt en adviseert op welke manier je een gezond gewicht kunt bereiken en behouden. Samen met mensen die hetzelfde meemaken als jij, kun je je mogelijkheden ontdekken en je grenzen verleggen tijdens Mind Your Body. De hormoonverpleegkundige leert je omgaan met de schommelingen in je lijf en de gevolgen die dit heeft. Zo helpen wij jou en je lijf weer op weg.

Bij Phaedra helpen we mensen met mentale problemen, de diagnose kanker kan nog lang na de behandelingen grote gevolgen hebben voor je mentale gezondheid. Onze gespecialiseerde psycholoog begeleidt het proces dat je nodig hebt om je mentaal beter te voelen.

Bij Phaedra helpen we mensen met de relationele en sociale gevolgen van kanker. De coach in seksualiteit kan jou, en eventueel je partner, begeleiden in het omgaan met de veranderingen die er zijn in seksualiteit. We zien vaak dat het proces van ziekmelden op het werk en de arbeidsreïntegratie voor veel negatieve spanning zorgen. Bij Phaedra kan onze deskundige in  arbeidsreïntegratie jou en jouw werkgever hierin bijstaan.

Bij Phaedra helpen we mensen met de uiterlijke veranderingen door kanker. Onze kapster, die ook haarwerkster is, helpt je met het uitzoeken en verzorgen van het haarwerk dat bij jouw gezicht past. Ook kan zij je haargroei optimaliseren als je eigen haar weer terugkomt. De schoonheidsspecialiste is gediplomeerd om tijdens de chemotherapie jouw huid te verzorgen en de bijwerkingen van de chemo te minimaliseren. Daarnaast kan zij zorgen voor een moment van rust en ontspanning in een hectische periode. Of daarna, omdat je jezelf dat moment van rust gunt. Onze schoonheidsspecialiste kan je adviseren over de juiste producten, leren hoe je zelf je wenkbrauwen tekent, en hoe het aanbrengen van make-up het best gedaan kan worden. Bij permanente veranderingen aan je lichaam kan onze dermatografiste je helpen. Zij kleurt kale plekjes op je hoofd of in je wenkbrauwen in, maakt je littekens weer dezelfde kleur als je huid en kan zelfs een 3D tepelreconstructie uitvoeren.

In onze winkel helpen we je de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Daarnaast hebben we een mooie collectie mutsjes, sjaals, bijpassende sieraden en kleine kadootjes en kaartjes om jezelf of een ander te steunen.