Psycholoog

De diagnose kanker en de periode die volgt zijn erg ingrijpend. Ze zeggen niet voor niets: “Kanker zet je wereld op zijn kop”. Naast alle fysieke gevolgen gebeurt er ook mentaal veel met je. Een groot deel van de mensen die te maken heeft (gehad) met kanker, maakt gebruik van ondersteuning door een psycholoog. Niet alleen tijdens de hectische periode van behandelingen en het herstel, maar juist ook langere periode daarna kan een gesprek met een psycholoog erg waardevol voor je zijn. Het is belangrijk dat de psycholoog die jou helpt, gespecialiseerd is!

Bij Phaedra werkt Margot van Woerkum. Margot specialiseerde zich na haar loopbaan als docent Psychologie, in de medische psychologie en heeft erg veel ervaring in het begeleiden van mensen die te maken hebben met kanker. Margot kan jou helpen met alle nieuwe gevoelens en alle emoties waar je mee te maken krijgt. Je moet omgaan met de behandelingen en alle gevolgen die dat heeft, maar daarnaast word je vaak ook geconfronteerd met levensvragen. Het is fijn om deze periode in gesprek te kunnen met iemand die begrijpt wat je meemaakt en je kan helpen met de chaos in je hoofd, met het verdriet en de moeilijke dingen. Het gebeurt ook vaak dat de mentale klap van alles wat er is gebeurt pas later komt. Ook dan is het goed om hulp te zoeken van een psycholoog.

Het is belangrijk dat je weet dat voor ons iedere patiënt uniek is, en een eigen traject volgt. We werken met zorg-op-maat. Dat betekent dat je samen met jouw behandelaar bepaalt welke behandelingen goed zijn voor jou. Je wordt dus niet in een standaard programma geplaatst, met activiteiten die niet relevant zijn. Iedereen heeft een eigen verhaal en eigen klachten. Bij Phaedra is het jouw verhaal, waar we naar luisteren. Jouw verhaal bepaalt wat je nodig hebt en wat wij voor je kunnen doen.