Team

Margot van Woerkum

Margot van Woerkum

Na een loopbaan als psycholoog-trainer/coach en docent psychologie, specialiseerde Margot zich in de medische psychologie en specifiek de psycho-oncologie. Met veel plezier werkt ze bij FortaGroep De Vruchtenburg en sinds januari bij Phaedra. Daar behandelt ze patiënten en hun naasten, die psychische problemen ondervinden als gevolg van kanker en de behandelingen.
Ze maakt daarbij gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR traumabehandeling, acceptance & commitment therapie, mindfulness, zingevingsgerichte psychotherapie, EFT relatietherapie en systeemtherapie.

‘’Als jij of een naaste kanker krijgt, zet dat je leven op allerlei gebieden op zijn kop, soms direct en soms pas na langere tijd. Phaedra is een warm bad van bevlogen professionals die vanuit verschillende disciplines helpen weer regie te krijgen op je leven. Fantastisch dat deze plek bestaat!’

Michelle Verseveld

Michelle Verseveld

Michelle begon haar loopbaan als fysiotherapeut in 2010 in de eerste lijn. Zij specialiseerde zich direct in de oncologie en oedeem. In 2015 rondde zij de masteropleiding oncologiefysiotherapie en de opleiding tot oedeemfysiotherapeut af. Naast haar werkzaamheden in de praktijk is ze betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en de beroepsvereniging van oedeem- en oncologiefysiotherapeuten. Bij Phaedra zal ze mensen begeleiden die te maken hebben met kanker als oncologie en oedeemfysiotherapeut.

“Als ik droom over de ideale zorg voor de oncologische patiënt dan is dat zoals Phaedra eruit ziet. Samenwerken met verschillende professionals om als een team om de patiënt heen te staan.” 

Daniëlle Bontekoe-Versluis

Danielle Bontekoe-Versluis

Daniëlle is al ruim 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut en heeft in die periode met name gewerkt in de oncologie, zowel klinisch als poliklinisch. Zij is gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en sinds 2016 afgestudeerd master oncologiefysiotherapeut. Sindsdien is ze ook als kerndocent van de opleiding master oncologiefysiotherapie werkzaam bij Avans+, waarbij ze een belangrijke rol speelt bij het opleiden van nieuwe oncologiefysiotherapeuten op master niveau.
Bij Phaedra zal ze als oncologie- en oedeemfysiotherapeut mensen die leven met kanker behandelen en begeleiden en bij multidisciplinaire behandeling optreden als casemanager binnen Phaedra . Daarnaast doet ze adviesgesprekken, geeft workshops en meet compressiemiddelen aan bij lymfoedeemproblemen.

‘In mijn lange loopbaan heb ik gemerkt dat mensen die geconfronteerd zijn met kanker vaak veel energie kwijt zijn aan het zoeken naar passende behandeling, ondersteuning en zorg. Bij Phaedra kunnen we door het diverse aanbod van meerdere professionals in de oncologische zorg deze mensen ontzorgen, waardoor ze zich helemaal kunnen richten op hun herstel. Mijn belangrijkste vraag is dan ook bij iedereen die zich meldt bij Phaedra voor advies of ondersteuning:  ’Wie ben je en wat heb je nodig?’

Kirsten van Beusekom

Jacqueline Alleblas

Kirsten is vanaf haar vijftiende werkzaam in het kappersvak en is gespecialiseerd in het aanmeten van haarwerken. Zij werkte een jaar lang twee dagen per week bij Phaedra. Toen kreeg ze een fantastische kans, om bij het Albert Schweizer ziekenhuis een eigen salon te openen, Haarhuys. Uiteraard heeft ze deze kans gegrepen. Phaedra blijft samenwerken met Kirsten, omdat we haar de beste haarwerkster van deze omgeving vinden. Daarom blijft ze voor ons deel van het team. 

“ Warmte en rust vind ik belangrijk in mijn werk. Samen zoeken we in alle kleuren en modellen, tot we het geschikte haarwerk gevonden hebben. Wanneer mensen bij mij komen met hun eigen haar, vind ik het fijn om binnen de vertrouwde omgeving van Phaedra de juiste adviezen en behandeling te kunnen geven.”

Kim de Jong

Kim de Jong

Kim de Jong

Kim is al 20 jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste en visagiste. Daarnaast heeft zij de opleiding medische permanente make up afgerond. Een zeldzame combinatie van kennis en kundigheid, gecombineerd met een enorme passie voor haar vak. Kim heeft een eigen salon, en werkt daarnaast bij Phaedra, waar zij zich vooral inzet als dermatografiste. Kim behandelt wimpers, wenkbrauwen en littekens. Maar wat haar vooral onderscheidt, is dat zij tepelreconstructies maakt met behulp van permanente make-up.

“Ik heb van dichtbij meegemaakt wat kanker met iemand doet en me op verschillende manieren ingezet om mensen met kanker te helpen. Zo heb ik mij bijvoorbeeld drie jaar lang fanatiek ingezet voor stichting Roparun. Nu ik bij Phaedra ga werken kan ik mijn idealen nog meer combineren met mijn werk.”

Cindy Mabrouki

Cindy Mabrouki

Cindy Mabrouki

Cindy is al 20 jaar werkzaam in de beautybranche. In 2002 begon ze als kapster en daarna is ze bij een parfumerie gaan werken. Daar heeft ze verschillende trainingen in huidzorg gevolgd. Vorig jaar heeft Cindy haar opleiding tot schoonheidsspecialiste afgerond. De afgelopen maanden heeft zij zich gespecialiseerd in huidzorg bij kanker. Cindy werkt bij Phaedra als schoonheidsspecialiste en in de winkel.

“Op mijn 31e heb ik als jonge moeder helaas borstkanker gekregen. Ik heb een intensief behandeltraject met goed resultaat gevolgd. Met het werk bij Phaedra kan ik mensen een stukje ontspanning en verzorging bieden in een moeilijke periode. Ik vind het erg mooi dat ik de kans heb gekregen om dit werk te gaan doen.”

Bente de Ridder

Bente de Ridder

Bente de Ridder

Bente opende in december haar eigen onderneming Novalinn. Vrouwen kunnen bij haar terecht voor borstprothesen en protheselingerie. Met de komst van Novalinn is het aanbod in De Oude School nog completer. Bente is van origine doktersassistente, zij rondde vorig jaar deze opleiding af. 

“Al vanaf jonge leeftijd speelt kanker een grote rol in mijn gezin. Ik heb veel gezien, en meegemaakt wat de gevolgen zijn van de behandelingen. Nu ik ouder ben, heb ik besloten deze ervaringen te gebruiken in mijn professionele ontwikkeling. Op deze manier gebruik ik dit om iets moois en positiefs te creëren voor mensen met kanker.”

Ria van der Mark

Ria van der Mark

Ria van der Mark

Ria is HBO verpleegkundige en heeft ruim veertig jaar ervaring in de extramurale gezondheidszorg. Deze ervaring is met name op het gebied van zwangerschap, geboorte en ouderschap. In 2016 heeft zij zich verder gespecialiseerd in hormonale problematiek. Ria heeft een eigen praktijk als verpleegkundige hormoonspecialist en is met al haar ervaring en kennis een enorme aanwinst voor de begeleiding bij hormoongerelateerde problemen.

Er zijn veel klachten die, om wat voor reden dan ook, te maken hebben met hormonen. Bij Phaedra kan ik deze vrouwen helpen.”

T

Aryanne Kolsters – van Spijk

Aryanne Kolsters – van Spijk

Aryanne Kolsters – van Spijk

Aryanne is bekkenfysiotherapeut en coach/trainer. Zij deed na haar opleiding tot fysiotherapeut veel ervaring op in de multidisciplinaire revalidatie. Na het volgen van de Master Bekkenfysiotherapie werkte zij jarenlang in een gespecialiseerd bekkencentrum. In deze periode volgde zij scholing op het gebied van chronische pijn, fascia en dry needling. Bij Phaedra zal Aryanne de bekkenfysiotherapeutische zorg op zich nemen. Daarnaast zal zij een aantal vernieuwende activiteiten gaan begeleiden! Kijk hiervoor bij Activiteiten (link).

Ik vind het heel fijn om mijn expertise op het bekken- en bekkenbodemgebied met alle fysieke, mentale en emotionele impact binnen Phaedra in te kunnen zetten met een team van goede professionals om me heen. Omdat ik geloof dat we samen altijd meer bereiken en nog beter maatwerk kunnen leveren!”

Ilja Plaisier

Ilja Plaisier

Ilja Plaisier

Ilja begon haar studieloopbaan met een sportopleiding bij het CIOS en volgde daarna de opleiding tot fysiotherapeut. Als fysiotherapeut specialiseerde zij zich in oedeemtherapie en rondde in 2018 de Masteropleiding oncologiefysiotherapie af. Bij Phaedra zal zij mensen die te maken hebben met kanker begeleiden als oncologiefysiotherapeut en als oedeemtherapeut. Daarnaast zal ze ook een deel van de adviesgesprekken voeren en mensen begeleiden in hun hulpvraag bij Phaedra.

“Door ervaring in mijn persoonlijke omgeving, weet ik wat een meerwaarde fysiotherapie kan zijn voor mensen met kanker. Deze ervaringen hebben mij gevormd tot de persoon en therapeut die ik nu ben. Daarom voel ik mij bij Phaedra volledig op mijn plek.”

Kim Bouwmeester

Kim Bouwmeester

Kim Bouwmeester

Kim is ruim 8 jaar werkzaam als diëtist.  Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in diverse ziektebeelden waaronder oncologie.

Al enige tijd adviseert en begeleidt ze mensen die voedingsgerelateerde problemen ondervinden t.g.v. ziekte. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ongewenst gewichtsverlies, verminderde eetlust, ondervoeding. Maar mensen die juist ongewenst aankomen tijdens of na behandeling kan ze ook adviseren. 

"Als eten een zorg wordt, vind ik het heel fijn om mensen handvatten, tips en adviezen te kunnen geven. Per persoon bekijk ik hoe de situatie is en wat de mogelijkheden en doelen zijn voor iemand. Ik vind het erg prettig om een onderdeel te zijn van het gespecialiseerde team bij Phaedra. Samen sta je tenslotte een stuk sterker!"

Karlijn van Wijngaarden

Karlijn van Wijngaarden

Karlijn van Wijngaarden

Karlijn is oprichter van Phaedra en werkzaam als oncologiefysiotherapeut en oedeemtherapeut. Daarnaast is zij voor veel patiënten aanspreekpunt, voert zij de adviesgesprekken en regelt zij een heleboel organisatorische dingen.

“Het werken bij Phaedra is een voor mij een droom, die al jaren geleden langzaam ontstaan is. Met het grote aanbod in professionele ondersteuning, kunnen wij mensen met een kanker ontzorgen. We geven hen duidelijkheid en een steunpunt. Ik vind het heel mooi om hier een rol in te kunnen spelen.