Werk en kanker

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, kan dit de kijk op je werk veranderen. Voor sommige mensen speelt hun werk juist een grote rol in houvast en zingeving, voor anderen is het tijdelijk niet belangrijk. In de periode van ziekteverzuim en re-integratie kunnen problemen ontstaan door miscommunicaties, onduidelijkheid over wet- en regelgeving, en een verschil in verwachting tussen jou als werknemer en jouw werkgever. Dit geeft stress en negatieve spanning in een periode waarin dit juist voorkomen zou moeten worden. Op tijd de juiste aandacht en begeleiding bij je ziekmelding, werkverzuim en re-integratie, zorgt ervoor dat de communicatie helder blijft en kan zelfs ontslag voorkomen.

Bij Phaedra werkt Jacqueline Alleblas. Zij is bij ons werkzaam namens HRM-bureau Reinders en van Soest, waar zij het programma Werk en Kanker ontwikkelde. Jacqueline biedt jou als werknemer, maar ook jouw werkgever, de juiste begeleiding tijdens en na de ziekteperiode. Jacqueline geeft duidelijkheid over welke regels er zijn, wat je mag en kan verwachten op het gebied van werk en zorgt ervoor dat je werk geen negatieve factor wordt in deze periode.
Naast een ervaren mobiliteitsadviseur, is Jacqueline ervaringsdeskundige. Ze weet wat je doormaakt en begrijpt de moeilijkheden waar je tegenaan loopt.

We hebben een folder ontwikkeld voor werkgevers, waarin we uitleggen wat Phaedra kan betekenen. Je kunt deze folder aanvragen via het contactformulier.

Het is belangrijk dat je weet dat voor ons iedere patiënt uniek is, en een eigen traject volgt. We werken met zorg-op-maat. Dat betekent dat je samen met jouw behandelaar bepaalt welke behandelingen goed zijn voor jou. Je wordt dus niet in een standaard programma geplaatst, met activiteiten die niet relevant zijn. Iedereen heeft een eigen verhaal en eigen klachten. Bij Phaedra is het jouw verhaal, waar we naar luisteren. Jouw verhaal bepaalt wat je nodig hebt en wat wij voor je kunnen doen.