Werk en kanker

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, kan dit de kijk op je werk veranderen. Voor sommige mensen speelt hun werk juist een grote rol in houvast en zingeving, voor anderen is het tijdelijk niet belangrijk. In de periode van ziekteverzuim en re-integratie kunnen problemen ontstaan door miscommunicaties, onduidelijkheid over wet- en regelgeving, en een verschil in verwachting tussen jou als werknemer en jouw werkgever. Dit geeft stress en negatieve spanning in een periode waarin dit juist voorkomen zou moeten worden. Op tijd de juiste aandacht en begeleiding bij je ziekmelding, werkverzuim en re-integratie, zorgt ervoor dat de communicatie helder blijft en kan zelfs ontslag voorkomen.

Bij Phaedra zijn we momenteel bezig met het ontwikkelen van verschillende begeleidingstrajecten voor mensen tijdens of na kanker. Deze begeleiding richt zich op herstel van lichaam en geest, waarbij de terugkeer op de werkvloer een grote rol speelt. Met een team van professionals op het gebied van arbeid en oncologie, werken we aan een gezond en succesvol re-integratie/revalidatie traject. 

Wij geven je duidelijkheid over welke regels er zijn, wat je mag en kan verwachten op het gebied van werk en zorgt ervoor dat je werk geen negatieve factor wordt in deze periode.

Het is belangrijk dat je weet dat voor ons iedere patiënt uniek is, en een eigen traject volgt. We werken met zorg-op-maat. Dat betekent dat je samen met jouw behandelaar bepaalt welke behandelingen goed zijn voor jou. Je wordt dus niet in een standaard programma geplaatst, met activiteiten die niet relevant zijn. Iedereen heeft een eigen verhaal en eigen klachten. Bij Phaedra is het jouw verhaal, waar we naar luisteren. Jouw verhaal bepaalt wat je nodig hebt en wat wij voor je kunnen doen.